HIER IS ALTIJD IETS TE ZIEN,
TE DOEN, TE BELEVEN.

BRUG OVER,
DORDRECHT ONTDEKKEN

Over de nieuw te bouwen Prins Clausbrug (tussen Stadswerven en de Riedijkshaven) wandelt u straks binnen een paar minuten Dordrecht in. Met gezellige terrassen, kroegjes en goede restaurants.

ENERGIE OPDOEN
IN HET ENERGIEHUIS

Aan het Wantij, vindt u het voormalige gebouw van het Gemeentelijk Energiebedrijf. Dit is omgetoverd tot een culturele smeltkroes. In café Brandstof of grand café Khotinsky is het altijd gezellig druk.

VILLA AGUSTUS,
ELKE MAAND LEUK

Villa Augustus is altijd goed voor een paar geweldige uren. Eigen gemaakte jam, struinen in de tuin, logeren in een oude machinistenwoning, natuurproducten shoppen, vers brood uit de eigen bakkerij: het kan niet op.

OUDERWETS FILMPJE PIKKEN, IN EEN NAGELNIEUWE BIOSCOOP

Vlakbij Americana staat dè bioscoop van Dordrecht, Kinepolis. Deze nieuwe bioscoop heeft zes zalen en een heel gevarieerd filmaanbod. De nieuwste actiefilms, kinderfilms, filmhuisfilms, klassiekers, het komt allemaal voorbij

VAREN MET DE BUS

Aan de kant van de Merwede is er een halte voor de Waterbus. Daarmee heeft u op een paar minuten lopen een waterverbinding met Rotterdam, de Biesbosch, Papendrecht, Zwijndrecht en natuurlijk de al bestaande haltes in Dordrecht zelf.

DORDRECHT MUSEUMSTAD

Dordrecht heeft een aantal prachtige musea, voor elk wat wils. Kom o.a. kijken naar het ontstaan van Holland en Nederland in het Hof van Nederland. Geniet van eeuwenoude kunst in het Dordrechts Museum.

DE GROENE ACHTERTUIN VAN DORDRECHT

Er is ook nog een ander Dordrecht. Fiets eens naar de zuidkant van de stad. Hier komt u in een uniek landbouw- en natuurgebied met polders, kreekjes en slootjes met fascinerende namen als Spookkil en Kwelgat.

KUNSTRONDJE DORDRECHT

Eigenlijk is de hele binnenstad van Dordrecht één groot museum, met tal van prachtige oude panden en winkeltjes vol antiek. U kunt dus kijken, kijken èn kopen. Maak het speciale Kunstrondje en ontdek bijzondere adressen.