Dagblad Trouw over de stad Dordrecht

OUDERWETS RUSTIG MET FENOMENAAL UITZICHT.

“Dordrecht ligt ideaal. Tussen Randstad en Brabant.
Aan schilderachtige rivieren. Met de Biesbosch om de hoek”.

DORDRECHT IS MOOI OUD GEWORDEN.

Welkom in één van de oudste steden van Nederland. Dordrecht. De stad waar Holland werd geboren. Wandel langs de oude grachten, de haven met de pakhuizen. Kuier door kleine straatjes met leuke winkeltjes, op zoek naar snuisterijen, vintage en antiek. Vreemd genoeg is deze aantrekkelijke oude stad nog rustig, niet overlopen met toeristen.


Dus is het heerlijk genieten op de terrassen van de cafés en restaurants aan het water. Vanuit Americana is het straks maar een paar honderd meter lopen, via de toekomstige, nieuwe brug naar de Riedijkshaven.

“Dat vrije uitzicht over het water zal altijd blijven.
Zeker weten”.

HOLLAND WATERLAND

Americana wordt gerealiseerd aan de rand van Stadswerven, aan de kade met vrij uitzicht over het water. Dat water is het ‘drierivierenpunt’ waar Dordrecht z’n bestaan en ontwikkeling aan dankt. Door deze samenkomst van drie grote rivieren is deze plek al sinds de Middeleeuwen bewoond.


Tot op de dag van vandaag ziet u de schepen af en aan gaan, onder geweldige luchten. Dit is Holland op z’n best. En dat blijft ook zo, want deze rivieren zullen nooit gedempt of bebouwd worden. De Hollandse luchten en het schilderachtige verkeer op de rivieren krijgt u er gratis bij.

SNEL WEG OVER DE A16 EN A15, HEERLIJK OPWEG NAAR DE BIESBOSCH

Vanuit Stadswerven bent u in een paar minuten op de A16 en A15, de verbinding naar Randstad, Brabant of het oosten van het land. Die snelwegen hoort of ziet u niet vanaf uw woning aan de kade. Wèl ziet u de watertaxi’s af en aan gaan, die onder andere naar het centrum van Rotterdam, Zwijndrecht of Papendrecht varen en natuurlijk ook naar de Biesbosch. Deze ‘groene achtertuin’ van Dordrecht ligt om de hoek, in alle seizoenen een prachtig en beschermd natuurgebied.